Schiphol komt met ontmoedigingstarief voor parkeren

De P1 parkeergarage, de garage die het dichtst bij de terminal van Schiphol ligt, is vanaf 1 oktober 2017 niet meer bedoeld voor lang parkeren. Dit wil zeggen, het mag nog wel, maar Schiphol stelt het niet erg op prijs wanneer je de auto er langer dan twee dagen laat staan. De P2 parkeergarage, die ook dichtbij de terminal te vinden is, kan vanaf diezelfde dag niet meer worden gebruikt. Hierdoor zijn mensen natuurlijk al snel geneigd om dan maar lang te parkeren in de P1 parkeergarage. Schiphol zit hier niet op te wachten en komt daarom met een speciaal ontmoedigingstarief.

Wat is het ontmoedigingstarief?

Vanaf 1 oktober gaat Schiphol mensen ontmoedigen om langer dan 48 uur te parkeren in de P1 parkeergarage door de kosten voor het lang parkeren flink te verhogen. De eerste 48 uur kan er worden geparkeerd tegen het gewone tarief, maar wanneer de tijdslimiet van deze 48 uur wordt overschreden gaat het flink aantikken. Je moet dus veel meer gaan betalen voor je parkeerplekje als je er langer dan twee dagen staat. Wel is het zo dat Schiphol controleert of mensen per ongeluk terecht komen in het ontmoedigingstarief, bijvoorbeeld door vertraging. Hier zal Schiphol een speciale regeling voor realiseren.

Wat zijn de opties die overblijven?

In de P1 parkeergarage is lang parkeren straks dus extreem duur en de P2 parkeergarage kan niet worden gebruikt. Wat zijn dan de opties? Dan kan er worden geparkeerd in de P3 parkeergarage. Deze ligt verder van de terminal af, waardoor dit hinder kan veroorzaken. Je kunt wel vanuit deze parkeergarage met een shuttlebus naar de terminal worden gebracht. Daarnaast wordt er gewerkt aan het realiseren van een tijdelijke parkeergarage. Deze zou, als de plannen doorgaan, parallel moeten komen te liggen aan de P1 parkeerplaats. Deze tijdelijke parkeergarage zou P XXL moeten gaan heten.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol