Schiphol moet beter bereikbaar worden met de trein

train-150x150  Hoewel je zou denken dat Schiphol goed te bereiken is met de trein, moet dit nog een heel stuk verbeteren. Het huidige station komt midden uit op het Schiphol Plaza dat al enorm druk is, en wanneer er een ontruiming plaats moet vinden, kan dit voor problemen zorgen. Na de zomer zullen er beslissingen genomen worden over het nieuwe station, maar er is al wel te kennen gegeven dat er nieuwe trappen zullen komen en die komen uit voorbij de parkeergarages in de buurt van KLM Cargo. Daar moet eveneens een nieuwe pier en terminal komen zodat er aansluiting is met het station. Dit moet zeker met de treinen richting Amsterdam een heleboel problemen oplossen, omdat veel mensen naar Amsterdam reizen vanaf Schiphol is het enorm druk op de betreffende perrons.

Er rijden momenteel enkele keren per week al geen nachtelijke treinen richting Schiphol, dit is al in verband met werkzaamheden die door een eerder ongeval plaats moeten vinden bij Amsterdam-Westerpark. Het spoor zal volgend jaar echter enige tijd voor onderhoud geheel gesloten zijn, al zal er dan toch een pendeltrein blijven rijden vanaf Amsterdam-Arena, de overige nachttreinen zullen vanaf Amsterdam Centraal rijden. De Schiphol tunnel zorgt al enige tijd telkens voor overlast, maar hier wordt goed aan gewerkt en het aantal storingen is afgenomen, toch was dit voor veel mensen nog een grote reden om met de auto te gaan, en deze te parkeren in een van de vele parkings rondom Schiphol. Toch is het bijzonder belangrijk dat de treinen weer normaal kunnen gaan rijden naar Schiphol, wanneer er file waarschuwingen afgegeven worden of er werkzaamheden zijn op grote delen van de weg, dan kan het enorm handig zijn om een tweede goede optie te hebben; de trein. En momenteel is dat niet meteen een goed lopend traject.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol