Schiphol heeft nieuwe parkeergarage geopend

Schiphol heeft een nieuwe parkeergarage geopend op Lang Parkeren P3. In deze parkeergarage kunnen maar liefst 2.650 auto’s geparkeerd worden. Het merendeel hiervan is overdekt, iets wat zakenreizigers enorm aan zal spreken.

Op de nieuwe P3 parkeergarage is er 24/7 cameratoezicht en zullen er altijd parkeermedewerkers zijn waar men als reiziger met eventuele vragen terecht zal kunnen. Voor mensen met een elektrische auto zijn er oplaatplaatsen aanwezig en op het parkeerterrein zijn er ook nog eens 10.500 plekken, wat de totale capaciteit van Lang Parkeren P3 tot een aantal van ruim 13.000 parkeerplekken brengt.

De nieuwe garage is uiteindelijk bedoeld voor (zaken)reizigers die minimaal drie dagen weg zullen zijn. De parkeergarage is op P3 te vinden, lans de weg tussen Schiphol-Centrum en Schiphol-Oost en dus ook naast P40, wat het parkeerterrein voor het personeel van zowel Schiphol als KLM is. Reserveren is uiteraard mogelijk en dit kan tot 24 uur voor vertrek, maar dit is geen verplichting. Ook is er een gratis shuttlebus die 24/7 naar de terminal rijdt. Deze bus rijdt iedere tien minuten en de rit zelf neemt pakweg vijf minuten van uw tijd in beslag. Het advies van Schiphol aan de reizigers is om alvast vooraf online te gaan reserveren, omdat dit namelijk veel voordeliger is dan oprijden bij Lang Parkeren.

Deze nieuwe parkeergarage op P3 is in slechts negen maanden tijd gebouwd door Ballast Nedam, de vaste partner van Schiphol en de garage is net voor de grote drukte van de meivakantie geopend. Men kan al een behoorlijke tijd lang online voor de parkeergarage reserveren via schipol.nl en er zijn ook al 8.000 plaatsen verkocht. Doordat de zijkanten van de parkeergarage open zijn, heeft de garage een licht en ruimtelijk aangezicht.  Via het dak krijgt u een spectaculair uitzicht op het terrein van de luchthaven, wat vast en zeker een hoop vliegtuigspotters aan zal trekken.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol