Schiphol (nog) niet mee in ‘parkeertarievenoorlog’

parkeertarievenoorlog-schiphol Amsterdam staat op het punt het decor te worden voor een heuse parkeertarievenoorlog. Een nieuwe garage heeft in het centrum van Amsterdam de deuren geopend en gaat direct de concurrentie aan: voor een tientje kan er een hele dag geparkeerd worden, terwijl de gemiddelde prijs voor parkeren in de hoofdstad € 6,- per uur is. Enkele jaren geleden, in 2010 en 2011, werden zulke prijzenoorlogen ook gevoerd tussen parkeergelegenheden rond Schiphol. Betekent dit dat de prijzenoorlog over kan slaan naar de parkeergelegenheden rond Schiphol?

Na een jarenlange stijging van het parkeertarief, is de komst van de parkeergarage wellicht een frisse adem door Amsterdam. Parkeert de automobilist minder lang dan een dag, dan geldt er een tarief voor € 1,50 per 20 minuten. Staat de auto langer dan een dag in de parkeergarage, dan geldt er een tarief van € 10,- per uur. Op het nieuws wordt dan ook enthousiast gereageerd door lezers: “Heel verstandig! Wij mijden Amsterdam al enkele jaren vanwege de exorbitante parkeertarieven”, zegt de een. En: “Alle prijzen in dit land zijn uit de hand gelopen. Men doet maar wat. Het lijkt wel of het kabinet blind is. Wie grijpt er nu eens in.”

Vliegen
Voor parkeerders die moeten vliegen, is een soortgelijke tarief natuurlijk ideaal: zij parkeren dagen, geen uren. Bovendien bevindt Nederland zich al zo lang in een recessie dat de werkloosheid blijft stijgen, maar de prijzen steevast hoger worden. Vorige week werd al bekend dat de Albert Heijn de prijzen verlaagt van 1000 producten van A-merken, waarna vele andere supermarkten volgen. In Amsterdam volgde een goedkopere parkeergarage. Wellicht ontketent er een dezer dagen nog een parkeeroorlog rond Schiphol, zoals het geval was in 2010 en 2011.

Benieuwd naar de meest voordelige opties die u nu heeft als u op vakantie wil en via Schiphol vliegt? Klik hier om de parkeergelegenheden te vergelijken!

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol