Schiphol Station wordt flink uitgebreid

Schiphol Station staat op de lijst voor een uitbreiding. Het gaat om een flinke verbouwing, waar maar liefst 500 miljoen euro in gepompt wordt. Voor dit bedrag wordt heel Schiphol Station aangepakt. Dat betekent dat op de eerste plaats het treinstation helemaal vernieuwd en uitgebreid gaat worden. Daarnaast mogen we ook uitkijken naar een compleet nieuw busstation. Schiphol, ProRail, Vervoerregio Amsterdam, NS en het Rijk staan achter deze grote uitbreiding van Schiphol Station en langzaamaan komen de idee√ęn naar buiten. Zo zal de aankomsthal voorzien gaan worden van toegangspoortjes.¬†

Het openbaar vervoer aanmoedigen

Jaarlijks heeft Schiphol te maken met miljoenen reizigers uit binnen- en buitenland. Een groot deel van de Nederlandse reizigers maakt gebruik van de parkeerplaatsen op Schiphol. De parkeergarages zijn dan ook drukker bezocht dan Schiphol Station. Dit terwijl er vaak een tekort aan parkeerplekken wordt ervaren door de reizigers, ondanks de recentelijke verbeteringen en toevoegingen. Het zou natuurlijk beter zijn als meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Hier komt wel een nadeel bij kijken. Schiphol Station is gedateerd en gewoonweg te klein. Daarom moet er nu een verbouwing komen. 

Schiphol Station is gewoonweg te klein

Schiphol Station werd gebouwd in 1995 en was toen prima voor het aantal reizigers. Echter, het aantal reizigers groeit jaarlijks gestaag door en het station is nu gewoon te klein geworden voor al die reizigers. Op dit moment (december 2019) maken dagelijks gemiddeld 95.000 personen gebruik van Schiphol Station. Hierdoor ontstaan veiligheidsrisico’s en moeten de roltrappen met regelmaat worden gesloten, omdat er al meer mensen op het perron aanwezig zijn dan toegestaan is. Nu al ontstaan er dus belangrijke problemen, welke ook optreden bij het busstation. De verwachting is dat er over tien jaar gemiddeld 130.000 reizigers per dag gebruik maken van Schiphol Station. Dit kan het huidige station niet aan. 

Meer grote toekomstplannen

De uitbreiding van Schiphol Station moet van start gaan in 2022 en de belangrijkste plannen liggen al op tafel. Zo moeten de reizigers die met het vliegtuig reizen beter gescheiden worden van de reizigers die met het openbaar vervoer reizen. Er staat een grote aanbouw voor Schiphol Plaza gepland en er moeten toegangspoortjes komen. Vanaf 2023 zou er ook elke 7,5 minuut een Airport Sprinter moeten gaan rijden tussen Amsterdam Centraal Station en Hoofddorp. Welke effecten dit allemaal op het parkeren zal hebben is nog niet duidelijk. Wil jij binnenkort gaat parkeren bij Schiphol? Dan kun je via ons natuurlijk de meest voordelige opties vergelijken. 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol