Schiphol vijfde luchthaven van Europa

Schiphol heeft lange tijd vierde gestaan op plane-150x150  de lijst van luchthavens van Europa, maar vorig jaar is ze doorgeschoven naar de vijfde plaats. Wie er boven Schiphol staan?

  • Heathrow – Londen staat op 1
  • Charles de Gaulle – Parijs staat op 2
  • Frankfurt Airport staat op 3
  • Ataturk Airport – Istanboel staat op 3
  • Schiphol – Amsterdam staat op 5

Ataturk Airport is hiermee een bijzonder snel groeiende luchthaven. Hoewel Schiphol vorig jaar het aantal passagiers ook nog met 4% zag stijgen tot 55 miljoen bleven ze toch achter op de Turkse concurrent. De luchthaven in Istanboel had namelijk 57 miljoen passagiers in 2014.

Een verschuiving van reizigersstromen

Luchthaven Schiphol moet het voornamelijk hebben van haar rol als regionale hub voor passagiers die moeten overstappen. Maar nu de reizigersstromen van Azië naar Amerika vaak niet meer via het Noordwesten van Europa gaan, maar via het Midden Oosten, neemt het aantal vluchten af. Dat is een reden dat deze luchthavens daar explosief kunnen groeien. Dubai heeft plannen om over een aantal jaren 120 miljoen passagiers te gaan vervoeren. Maar ook in Istanboel zijn grootste plannen, er wordt namelijk gebouwd aan een nieuwe luchthaven die over pakweg vijf jaar 150 miljoen passagiers per jaar zal moeten kunnen ontvangen. Schiphol heeft die groeimogelijkheden niet, ze heeft een beperking opgelegd gekregen van maximaal 510.000 vluchten, op het moment verwerkt ze rond de 425.000 vluchten. Toch wordt er om verdere groei mogelijk te maken uitgebreid naar Lelystad. Lelystad zal de zogenoemde vakantievluchten voor haar rekening gaan nemen, waar Schiphol de intercontinentale vluchten voor haar rekening zal blijven nemen.

Het wordt met deze uitbreiding niet gemakkelijker voor de mensen, goede communicatie zal belangrijk zijn. Het zal je maar gebeuren dat je je auto parkeert bij Schiphol, en vertrekt vanaf Lelystad.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol