Superprovincie met gedeelde zeggenschap over Schiphol?

parking  Minister Plasterk wil Noord-Holland, Utrecht en Flevoland gaan fuseren tot een groot landsdeel. Zowel de provincie Noord-Holland als Utrecht hebben hier alleen belangstelling voor wanneer deze ‘super provincie’ meer taken krijgt dan de ‘normale’ provincies. Er wordt momenteel in Den Haag gekeken door minister Plasterk en premier Rutte of er meer macht naar deze ‘super provincie’ zou kunnen gaan.

Schiphol

Johan Remkes (commissaris van de Koning van Noord-Holland) wil meer zeggenschap, niet alleen over zaken als vaarwegen, wegennetwerken en natuur, maar hij zou dan ook inspraak willen hebben over wat er met Luchthaven Schiphol gaat gebeuren. Niet om er een provinciale luchthaven van te maken, wat met de omvang van een luchthaven als Schiphol ook niet langer mogelijk zou zijn. Maar wel om zeggenschap te hebben in alles wat er rondom het vliegveld gebeurt. In dit geval kan je dan denken aan de toegangswegen en milieunormen maar ook aan dingen als parkeren bij of rondom Schiphol. Deze zaken worden momenteel door het Rijk geregeld.

Nationale Luchthaven

Er wordt nog niets over het voorstel gezegd, maar achter de schermen wordt aangehaald dat Schiphol een nationale luchthaven is en dat de eis van Remkes hierdoor niet van de grond zal komen. Daarnaast wordt er met argusogen naar Plasterk en Rutte gekeken hoe zij als het ware zieltjes aan het winnen zijn. Er wordt al gesproken van rooftocht omdat ze taken weg willen halen bij de diverse departementen om politieke steun te ontvangen voor deze ‘super provincie’.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol