Toch 2018 voor Lelystad Airport

lelystad-150x150 Er zijn tal van redenen genoemd waardoor Lelystad Airport iets is wat totaal onnodig en zelfs onzinnig genoemd kan worden. KLM was het er niet mee eens, de omwonenden van de toekomstige luchthaven in Lelystad zijn het er niet mee eens en de vraag die het meest gesteld werd was toch wel; waarom? Is het wel nodig.

2018 blijft leidraad

Hoewel er nog altijd vraagtekens op de plannen worden afgestuurd, komen de grenzen van Schiphol als luchthaven steeds dichterbij. De groeimogelijkheden worden beperkter en de extra capaciteit is gewoon nodig. Lelystad Airport zal een luchthaven worden voor de leisure passagiers, hierdoor wordt de complexiteit van Schiphol niet doorgevoerd en zal alles een stuk betaalbaarder zijn. De infrastructuur het parkeren en de tarieven – alles zal voordeliger zijn dan op Schiphol. Er wordt nu al gesproken van een tarief verschil van € 15,- voor het vliegen.

Verbouwingen op Schiphol zelf gaan door

Het vliegveld Lelystad is nog niet iets waar al aan gebouwd wordt, de punten van het milieueffectenrapport worden nog uitgewerkt, en er zijn nog wat puntjes met betrekking op het luchtruim. Daarnaast zijn de gesprekken met verschillende maatschappijen nog niet klaar, ook zijn er nog gesprekken met de mensen in de omgeving over toekomstige overlast. De luchthaven lijkt echter nog steeds iets wat er daadwerkelijk gaat komen. Tot die tijd zijn ze op Schiphol druk bezig met verbouwingen, iets wat ook in de kosten loopt. Vooral de security wordt onder de loep genomen en aangepast, iets wat sneller en vooral comfortabeler moet voor de mensen. Schiphol zegt dit zelf te kunnen financieren, voorlopig wordt er al getest met de nieuwe security in vertrekhal 1. Dit scheelt tijd, waardoor je bij vertragingen die opgelopen zijn of dat nu is omdat je auto parkeren op Schiphol wat meer tijd in beslag nam of je gewoon te laat vertrokken bent goed gemaakt kan worden.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol