Undagrid brengt innovaties naar Schiphol

chip1-150x150  Er werd al een langere periode aan gewerkt; er was een groot probleem dat opgelost moest worden, maar de techniek wilde niet bepaald meewerken. Vlieghaven Schiphol had al langer problemen met het bijhouden waar de bagagekarren en de vliegtuigtrappen waren; meer dan eens waren deze spoorloos verdwenen en werden deze pas veel later teruggevonden, op het moment dat er al geïnvesteerd was in nieuw materiaal. Dat hier een oplossing voor moest komen, dat was bekend bij Undagrid, maar de mogelijkheden toepassen, dat bleek nog een flinke klus te zijn.

Netwerk en batterijduur

Een zender plaatsen in de bagagekarren en de vliegtuigtrappen, dat was de meest voor de hand liggende optie, maar niet overal was er netwerk beschikbaar en ook de batterijduur van de zenders gooide roet in het eten. Totdat onlangs een manier gevonden werd om de batterijduur te vergroten en de zenders aan te sluiten op het Wi-Fi netwerk dat ondertussen bijna de hele vlieghaven bestrijkt. De BlueTooth zenders zijn op de bagagekarren geïnstalleerd en ook de vliegtuigtrappen zijn voorzien van zenders die op elk gewenst moment informatie kunnen verschaffen over de plaats waar zij zijn.

De techniek mag niet baanbrekend lijken, het is wel een oplossing van Undagrid die gebruikt zal gaan worden in meerdere sectoren. De zenders die constant informatie zouden moeten leveren waren onhaalbaar in verband met de accuduur, maar de slimme zenders van Undagrid versturen eens in de zoveel tijd een kort signaal, waardoor de batterijen (ofwel accu) ineens jarenlang mee kan gaan. Of de zenders net zo goed zullen werken op de plaatsen waar geen directe Wi-Fi toegankelijk is, dat bevalt nog te zien maar de kans is groot dat ook hiervoor een passende oplossing aangemeten kan worden. Voor Schiphol is het goed nieuws, maar tegelijkertijd is het opnieuw een stap richting meer controle.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol