Valet parking of shuttle bus

Veel reizigers parkeren bij de luchthaven Schiphol, wanneer zij op reis gaan. Het is echter niet voor iedereen duidelijk wat de mogelijkheden zijn en hoe het parkeren bij Schiphol in zijn werking gaat. In dit artikel lichten wij de werking van het parkeren nabij Schiphol, toe.

Bij Schiphol kunt u zelf parkeren, maar u kunt ook gebruik maken van het zogeheten valet parking. Bij valet parking wordt uw auto door een gekwalificeerde chauffeur naar de parkeergelegenheid gebracht. Een voordeel van valet parking is dat u direct in- en uitstapt op de luchthaven.

Valet parking
Wanneer u besluit voor valet parking te kiezen, wordt uw keuze makkelijker. Niet iedere parking biedt valet parking aan. Valet parking werkt eenvoudig. U rijdt zelf naar Schiphol en neemt bij aankomst contact op met het parkeerbedrijf. Deze zal een chauffeur bij de vertrekhal laten wachten. U overhandigt de chauffeur de autosleutels en deze rijdt de auto naar de parking. U heeft er geen omkijken meer naar en stapt zo het vliegtuig in.

Wanneer u weer bent aangekomen in Nederland, belt u de parking. Deze zorgt dat de auto op u staat te wachten, zodra u de aankomsthal verlaat. Doordat uw auto voor wordt gereden hoeft u niet onnodig met uw bagage heen en weer te slepen. Dit is één van de voordelen van valet parking.
Schiphol
Shuttle dienst
Wanneer u niet graag uw auto uit handen geeft, biedt het overgrote gedeelte van de parkings, ook een shuttledienst aan. Hierbij rijdt u naar de parking van uw keuze en parkeert de auto. Vanaf daar wordt u met een bus naar de luchthaven vervoert. Bij terugkomst gaat u met dezelfde bus terug naar de parkeergelegenheid.

Een voordeel van gebruik maken van de shuttledienst is dat relatief goedkoop is ten opzichte van valet parking. Daarnaast rijdt er geen ander persoon in uw auto, wat door sommigen als vervelend ervaren wordt.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol