Veel klachten met betrekking tot geluidsoverlast

wind-150x150  Nog tot en met 26 mei wordt er onderhoud gepleegd aan de kruising van de Buitenveldertbaan en de Aalsmeerbaan, de eerstgenoemde wordt daardoor niet gebruikt. Van de Aalsmeerbaan wordt nog een deel gebruikt, maar bij harde wind zoals het geval was op 11 mei, moet de Oostbaan gebruikt worden. De klachten die hierop binnen kwamen varieerden van een slechte nachtrust (vooral regio Amsterdam klaagde hierover) maar ook vliegtuigen die dusdanig laag over kwamen vliegen dat het eng gevonden kan worden (vooral regio Haarlem). Mensen met klachten worden doorverwezen naar het BAS.

Geen verdere gevolgen door verbouwing

Hoewel de overlast vervelend is, is er vrij weinig aan te doen; met harde westerwind is het onmogelijk om de vliegtuigen anders te laten komen aanvliegen. De verbouwing neemt in totaal twee weken in en dit lijkt vooralsnog de eerste keer dat er echt overlast is geweest. Mensen die gaan vliegen, weggebracht worden of hun auto moeten parkeren op Schiphol, zullen verder geen overlast hebben van de gesloten banen. Het kan wel voorkomen dat de taxitijd naar de gate of om op te stijgen iets langer duurt dan gebruikelijk, maar dan spreek je van een aantal minuten vertraging wat goed te overzien blijft. Daarnaast zullen de banen snel weer normaal gebruikt kunnen worden, waarna de overlast voor de omliggende steden ook weer weg zal trekken.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol