Winterweer op Schiphol

snow-150x150 Het winterse weer heeft het land bereikt en zoals altijd levert dat links en rechts fikse problemen op. Voor Schiphol betekent dit dat er een waarschuwing uitgegaan is naar alle mensen die een vlucht hebben geboekt of de mensen die andere passagiers op komen halen. Het is niet altijd even duidelijk of een vlucht aan kan komen of vertrekken, dankzij het winterweer zijn niet alle start- en landingsbanen altijd even toegankelijk. De luchthaven raadt daarom iedereen aan om de berichtgeving in de gaten te houden, maar ook om op tijd te vertrekken. Sneeuw en ijs liggen namelijk niet alleen op de landingsbanen, maar ook op de wegen.

Op tijd vertrekken

Wie naar Schiphol moet, kan kiezen voor de auto of de trein. Met gladheid lijkt het logisch de trein te kiezen, maar deze heeft in Nederland altijd het meeste last van het winterweer. Treinen rijden niet, schema’s worden aangepast en wanneer je een vlucht moet halen, is dat alles bijzonder irritant. Daarnaast werden onlangs de ritten nog gestaakt omdat er veel rook uit de Schipholtunnel kwam en er een brandmelding was. Niet ideaal wanneer iemand op je wacht. Met de auto gaan lijkt dan verstandiger, maar ook hier is het belangrijk om op tijd te vertrekken. Veel mensen passen hun snelheid drastisch aan de gladheid aan, waardoor de gemiddelde snelheid van de gehele rijbaan flink naar beneden gehaald wordt. Op zulke momenten is het beter twee uur te vroeg aan te komen op de luchthaven dan een luttele vijf minuten te laat, want op die momenten kun je het vliegtuig uitzwaaien zonder dat je er zelf in zit, en dat kan op voorhand natuurlijk nooit de bedoeling geweest zijn.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol