Wordt ParkFlyRent de nieuwe hit voor parkeren op Schiphol?

ParkFlyRent is een relatief nieuwe oplossing om het parkeren op Schiphol voordeliger en makkelijker te maken. Het initiatief bestaat al sinds de zomer van 2014, maar krijgt nu meer aandacht door het wegvallen van de meest populaire parkeergarage bij de luchthaven. De oplossing is bedoeld voor mensen die op Schiphol willen parkeren en voor mensen die voordelig een auto willen huren vanaf de luchthaven. Hiervoor worden namelijk dezelfde auto’s gebruikt.

Hoe werkt ParkFlyRent precies?
ParkFlyRent heeft slechts twee parkeerplaatsen bij de locatie, die op een kleine 10 kilometer van de luchthaven te vinden is. Hier kan de vakantieganger de auto neerzetten om zich aan te melden. Er worden vervolgens door de organisatie foto’s van het voertuig gemaakt om eventuele schade op beeld vast te leggen. Wanneer hier alles is afgerond wordt de vakantieganger, of het complete gezelschap, met de eigen auto naar de vertrekhal van Schiphol gereden. De auto wordt vervolgens weer mee teruggenomen naar de locatie van ParkFlyRent. Hierdoor kan er wekelijks een bedrag van zo’n 80 euro worden bespaard op de parkeerkosten. De auto wordt vervolgens verhuurd aan mensen die een auto nodig hebben vanaf Schiphol. Een deel van de huuropbrengsten wordt uitbetaald aan de eigenaar van de auto. Deze krijgt de auto volledig schoongemaakt weer terug bij aankomst op Schiphol.

Voor iedereen voordeliger
De oplossing van ParkFlyRent is voor iedereen voordeliger. Vakantiegangers kunnen op parkeerkosten besparen en ontvangen een deel van de opbrengst van de verhuur van hun eigen auto. Mensen die een auto willen huren doen dit tegen een veel lager bedrag dan dat moet worden afgerekend bij de gemiddelde verhuurder. Ideaal om geld te besparen, voor beide partijen. Uiteraard moet je als vakantieganger wel bereid zijn om je auto tijdens de vakantie door een ander te laten besturen.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol