Zo rustig is het nu op Schiphol. Leger dan ooit!

De Coronacrisis heeft tal van verschillende sectoren zwaar getroffen. Ook de luchthaven van Schiphol heeft er logischerwijs zwaar onder te lijden gehad. Dat bleek uit de vele beelden die het internet bereikten van niet alleen lege vertrekhallen, maar ook start- en landingsbanen en natuurlijk parkeerplaatsen. De grootste luchthaven van ons land oogde nog nooit eerder zo leeg. Slechts wanneer je zelf even een blik kan werpen op de luchthaven, bijvoorbeeld door middel van een video wordt duidelijk hoe leeg het er allemaal bij heeft gestaan. Daar waar het doorgaans zoeken is naar een parkeerplaatsje heeft Corona er voor gezorgd dat er meer vrije parkeerplaatsen zijn op de luchthaven dan ooit tevoren, getuige deze video hieronder.

Slechts 15 procent van normale aantal vliegbewegingen op dieptepunt 

 

De luchthaven van Schiphol telt in totaal zes verschillende plaatsen waar reizigers de securitycheck kunnen doorlopen. Daarvan waren bij het uitbreken van de Coronacrisis en het afkondigen van de lockdown nog slechts twee pieren open. Dit uiteraard als gevolg van het sterk teruggevallen aantal vliegbewegingen. Op het dieptepunt bleven er nog slechts 15 procent van het normale aantal vliegbewegingen over. 

 

Ook parkeerplaatsen op Schiphol blijven leeg

 

Niet alleen in het luchthavengebouw is het opvallend dat het vliegverkeer aanzienlijk is teruggelopen. Dit blijkt ook uit het aantal vrije parkeerplaatsen die er beschikbaar zijn. Daar waar het normaal (zeker tijdens vakantieperiodes) naarstig zoeken is naar een vrije parkeerplaats vormt dat nu geen enkel probleem meer. Het aantal vrije parkeerplaatsen heb je dan ook op de verschillende parkings slechts voor het uitkiezen. Dat is natuurlijk extra comfortabel voor reizigers, maar anderzijds toch wel slecht nieuws voor de luchthaven. 

 

Parkeerplaatsen als graadmeter voor het vliegverkeer 

 

Ondanks het feit dat uiteraard lang niet iedereen met de eigen auto naar de luchthaven komt spreekt het voor zich dat de al dan niet bezette parkeerplaatsen wel een belangrijke graadmeter zijn voor de populariteit die vliegreizen op een zeker ogenblik genieten. De Coronacrisis heeft als gevolg gehad dat veel mensen al dan niet uit noodzaak hun reis hebben geannuleerd. Anderzijds zijn er ook heel wat mensen die bewust de keuze hebben gemaakt om met de auto op reis te gaan. Hoe het ook zij, de impact van het aanzienlijke minder aantal vliegbewegingen is overduidelijk op de luchthaven van Schiphol. 

 

Vliegtuigen parkeren zich wel massaal op de luchthaven 

 

Het ontbreekt de luchthaven dus aan veel auto’s die er geparkeerd staan. Opvallend is dan weer wel dat er wel een behoorlijk aantal vliegtuigen worden geparkeerd. In het bijzonder bij het uitbreken van de Coronacrisis werd duidelijk dat heel wat vliegtuigen van diverse luchtvaartmaatschappijen tijdelijk niet meer zouden kunnen vliegen. Dit zorgde er voor dat onder meer de zogenaamde Aalsmeerbaan tijdelijk werd ingezet als parkeerplaats voor de vliegtuigen die aan de grond werden gehouden. Dit was overigens niet alleen het geval op de luchthaven van Schiphol. Ook Twente en Groningen kondigden namelijk aan dat ze nog plaats beschikbaar hadden voor het tijdelijk stallen van vliegtuigen. Beide luchthavens hadden eerder zowel uit binnen- als buitenland reeds diverse vragen ontvangen.¬†

 

Immens verlies aan inkomsten

 

Niet alleen heeft de Coronacrisis gezorgd voor droevige beelden van de luchthaven, daarnaast zijn ook de geleden verliezen aanzienlijk. Dit uiteraard in eerste instantie wegens het wegvallen van een enorm aantal vliegbewegingen. Toch kan er daarnaast ook worden vastgesteld dat ook de extra inkomsten, bijvoorbeeld degene die worden gehaald uit de parkeerplaatsen die worden verhuurd nagenoeg volledig zijn weggevallen. De Coronacrisis zal haar impact op de financi√ęle resultaten van de luchthaven van Schiphol in ieder geval zeker en

 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol